Изловиха куп пияни и дрогирани шофьори по пътищата на Плевенско

Крими

26-04-2022, 09:27

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Много нарушения в празничните дни около Великден

Куп пияни и дрогирани шофьори са заловени по плевенските пътища по време на великденските празници. Това става ясно от днешния бюлетин на пресцентъра на МВР.

На 21 април  в 10:30 часа на улица  "Асен Халачев" с посока на движение улица "Васил Левски" служители на Второ РУ- Плевен проверили лек автомобил "Ауди А4".  Водачът на автомобила е изпробван за употреба на наркотични вещества с техническо средство "Дрегер дръг тест", уредът е отчел положителен резултат за употреба на амфетамин. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. По случая е образувано бързо прозиводство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК, по което продължава работа разследващ полицай.        

На 22 април около 02.45  в град Плевен на булевард "Христо Ботев" е спрян лек автомобил "Опел".  Извършен е тест на водача – 25-годишен плевенчанин, с техническо средство "Дрегер дръгтест". Установено е, че той управлява след употреба на наркотични вещества - канабис. Връчен му е талон за медицинско изследване. На нарушителя е съставен акт по ЗДВП и е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор в РП - Плевен за извършено престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. По случая е образувано е бързо производство.

На 23 април пиян водач е засечен да управлява „Мазда“ в село Чомаковци. Около 17.45 часа на улица "Г.С.Раковски" при изхода за град Койнаре полицаи тестват с "Алкотест 7510" 57-годишен врачанец, водач на лек автомобил. Уредът е отчел над 1.2 промила алкохол в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване. Взета е кръвна проба за лабораторен анализ във ФСМП – Червен бряг. 57-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Сезирана е РП – Плевен. По образуваното бързо прозиводство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК работата продължава разследващ полицай.

На 23 април около 02.20 часа в село Горни Дъбник е проверен водачът на „Фолксваген“ – 48-годишен местен жител. Алкотестът му е отчел над 1.2 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Шофьорът не е дал кръв за лабораторна обработка в ЦСМП Плевен. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. За престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК е уведомен дежурен прокурор при РП - Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 23 април 2022 година около 02:55 часа в град Койнаре е спрян лек автомобил "Нисан Терано". Проба с  техническо средство "Дрегер 7510" е установила, че водачът управлява с над 1.2 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят не е дал кръв за лабораторен анализ. За престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК е образувано бързо производство. Уведомен е прокурор от РП - Плевен. Продължава работа разследващ полицай от РУ Червен бряг.

На 24 април в 03.47 часа служители от РУ-Долни Дъбник спират за проверка лек автомобил "Ауди А3".  Водачът – 28 годишен, е изпробван с техническо средство "Алкотест дрегер", който е отчел положителен резултат – над 0.5 промила в издишания въздух. Установено е, че мъжът шофира след като е осъден с влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е дал кръв в ЦСМП – Плевен. Уведомен е прокурор от РП - Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.2 от НК. Образувано е бързо производство и работата по случая продължава разследващ полицай.