Община Кнежа организира фолклорен празник с богата програма

Животът

27-04-2022, 12:16

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Янка Рупкина, Владислав Славов, Сестри Диневи, гайдарски състав "Войводи" и Северняшкият ансамбъл ще пеят на "Майски Кукутановец"

Най-големият фолклорен празник на Община Кнежа - "Майски Кукутановец", ще се състои на 1 май, неделя, от 12,00 часа в Зоопарк "Гергана". Това съобщиха от пресцентъра на местната управа.

"С всяко издание се стремим да популяризираме нашето национално богатство - българския народен фолклор. Очаква Ви незабравимо изживяване! Тази година сме подготвили за всички наши гости изложение на традиционни за нашия регион ястия, курбан-чорба за здравето на всички присъстващи, както и родопско чеверме, което ще ни пренесе в магията на Родопа.

За Вашето добро настроение ще се погрижи легендата на българската народна музика - Янка Рупкина! Ще чуем още и изпълнения на звездите на фолклора - Владислав Славов и Сестри Диневи, които са подготвили за Вас най-хубавите си песни.

Не на последно място, ще имаме удоволствието да се насладим на неповторимото звучене на гайдарски състав "Войводи" и кръшните хора на Северняшкия ансамбъл.

Заповядайте да се повеселите на един фестивал, наситен с традиции, обвит в българщина и пълен с много настроение", канят от Община Кнежа.