Предупреждават за дъжд и гръмотевици в Плевенско, възможни са градушки

Новините

27-04-2022, 14:06

Снимка:

pixabay

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Динамично време ни очаква в следващите дни

В следобедните часове днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Има условия за градушки, съобщават от НИМХ - Плевен.

В четвъртък облачността ще е разкъсана, често значителна с краткотрайни валежи от дъжд, на много места придружени от гръмотевици. В късния следобед и вечерта облаците ще намаляват. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Сутрешната температура ще бъде между 11° и 14° и през деня ще се повишат само с 2-3 градуса. По-високи ще бъдат обедните температури в крайните северозападни части - между 18° и 21°. Атмосферното налягане още малко ще се повиши.

В петък сутринта ще бъде слънчево и постепенно с напредването на деня облаците ще се увеличават до предимно облачно. Очакват се следобедни краткотрайни валежи от дъж. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад-север. Минималната температура ще остане между 9° и 12°. Максималната температура ще е между 20° и 22°. Атмосферното налягане ще се повиши.