Ученици от ДФСГ "Интелект" посетиха Национална финансово-стопанска гимназия - гр. София

Животът

27-04-2022, 16:26

Снимка:

ДФСГ "Интелект"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Двудневната програма бе наситена с много емоции, обмяна на опит и наблюдения на открити уроци

За поредна година ДФСГ "Интелект" - гр. Плевен участва в Националната програма "Иновации в действие". След като през месец март гимназията бе домакин на срещата, в която се включиха училища и от други градове, този път възпитаници на плевенската гимназия  гостуваха на Национална финансово - стопанска гимназия - гр. София- иновативно училище, придружавани от директора на ДФСГ "Интелект" – Емил Райков и учителите по икономика Севинч Алиева и Йоана Лазарова.

В двудневната програма се включиха отново и партньорите от  Средно училище с езиково обучение "Александър Сергеевич Пушкин" - град Варна и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн - град Варна.

Двудневната програма бе наситена с много емоции, обмяна на опит и  наблюдения на открити уроци. Целта на срещата бе заздравяване на връзките между образованието и бизнеса, между традициите и иновациите. Домакините представиха интересни игри и интерактивни подходи и методи на преподаване по различни предмети, а гостите споделиха техните виждания и инициативи на Ученическите съвети. Учениците на ДФСГ „Интелект“, които са и младши посланици, посетиха и Дома на Европа, където успяха да се включат в игра с въпроси за ЕС и да премерят знания и сили с връстниците си от другите гостуващи гимназии.

Инициативата приключи с изказване на г-жа Мая Гешева – директор на НФСГ, която изрази удовлетворение от  ползотворния процес на сътрудничество между училищата и изрази готовност за бъдещи съвместни инициативи и мобилности.