Младежка кампания за безопасно движение по пътищата се проведе в град Левски

Животът

28-04-2022, 14:17

Снимка:

Община Левски

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В инициативата се включиха 36 ученици от трети до шести клас на СУ „Крум Попов” и ОУ „Максим Горки” гр. Левски

На 27 април се проведе вело курс "Млад велосипедист" - младежка кампания за безопасно движение по пътищата, толерантно поведение и противодействие на агресията, част от дейностите за работа на МКБППМН - Левски и Община Левски в изпълнение на общински планове и проекти 2022г.

В инициативата се включиха 36 ученици от трети до шести клас на СУ „Крум Попов” и ОУ „Максим Горки” гр. Левски.

Курсът започна с беседа на инспектор „Пътен контрол” към РУ-Левски - Георги Георгиев, който припомни на малките велосипедисти най-важните пътни знаци и основните правила за движение по пътищата. Непосредствено след това се проведе теоретичен изпит – решаване на листовки с въпроси от Закона за движение по пътищата. В практическия изпит колоездачите демонстрираха умения, преминавайки през трасе с препятствия. Целта на събитието е младите велосипедисти да покажат знания по отношение на пътната безопасност и умения при каране на велосипед. Всички участници получиха сертификати за успешно завършения курс и награди, осигурени от МКБППМН-Левски.

МКБППМН-Левски и Община Левски изказват сърдечна благодарност за оказаното съдействие при организиране и провеждане на вело курса към РУ-Левски и учителите: Илияна Петрова, Елица Иванова, Красимир Станчев, Ивайло Раденцов, Тихомир Иванов от СУ „Крум Попов” и на Христо Борисов от ОУ „Максим Горки”. Надяваме се добрият пример за толерантност и безопасно движение с велосипед да е ежедневно поведение на нашите деца.