Над 20 000 физически лица подадоха годишните си декларации в офисa на НАП - Плевен

Парите

04-05-2022, 13:48

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Близо 20 000 декларации вече са подадени в офис на НАП - Плевен

От електронните услуги на агенцията са се възползвали близо 15 000

Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Близо 676 000 души са подали декларациите си пред НАП и са платили данък върху доходите на стойност почти 257 млн. лв. до полунощ на 3 май, сочат данните на приходната агенция.

Над 82 % от декларациите за доходите на физическите лица са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис. Повече от 70% от гражданите са се възползвали от предварително попълнените декларации за доходите, които са достъпни в Портала за е-услуги на агенцията.

В офис на НАП Плевен над 20 000 физически лица са подали годишните си декларации за придобитите от тях доходи през 2021 г.  От електронните услуги на НАП са се възползвали близо 15 000, като най–голям е относителният дял на подадените с ПИК декларации по чл. 50 от ЗДДФЛ – 11 500.

В случай на допуснати неточности в декларираните данни, до 30 септември 2022 г. данъкоплатците имат възможност да направят промени, като подадат коригираща декларация.  

 „Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени от физическите лица през 2021 г., приключи успешно. Отчитаме завишен брой на подадените декларации, което до голяма степен се дължи на многократно по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания. Високо оценяваме добросъвестното спазване на данъчното и осигурително законодателство, като продължаваме да подпомагаме и улесняваме данъкоплатците при изпълнението на задълженията им към фиска. Благодаря на колегите в НАП за усилията, търпението и отлично свършената работа“, каза заместник изпълнителният директор на приходната агенция Милена Кръстанова.   Снимка на Деня

Щрихи от Плевен