В ДФСГ "Интелект" продължават срещите по инициативата "Моята професия - вдъхнови се!"

Животът

05-05-2022, 16:57

Снимка:

ДФСГ "Интелект"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Поредната среща на учениците бе с банкерите Емануил Аргилашки и Цветан Атанасов

Продължават срещите по инициативата на Ученическия съвет на ДФСГ „Интелект“ – гр. Плевен "Моята професия - вдъхнови се!" с успешни представители от различни сфери на бизнеса и обществения живот, които да ориентират учениците към професии, които представляват интерес за младите хора.

Поредната среща бе с банкерите Емануил Аргилашки и Цветан Атанасов от Уникредит Булбанк, които са и бивши възпитаници на гимназията. Те говориха за предимствата и недостатъците на професията, за нейните особености и възможностите за професионално развитие. Гостите разказаха и за техния професионален път и за опита, който са придобили в банковата сфера. Възпитаниците на гимназията имаха възможността и да задават конкретни въпроси за работата на банковите служители. Акцент на разговора бе и необходимостта от съчетаването на добри умения в различни области – работа с клиенти, аналитичност, добра финансова култура, управление на дългосрочни взаимоотношения, работа с парични средства и други.

Високото професионално ниво, екипната атмосфера и възможностите за кариерно израстване безспорно са притегателна сила за бъдещите кандидат банкери.