Супер Спартак отнесе Черноморец и е на полуфинал в НБЛ

Спорт

08-05-2022, 20:41

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчани записаха втора победа над бургазлии в четвъртфиналната фаза и ги отстраниха

Спартак Плевен се класира на полуфинал в сезон 2021/22 на НБЛ, след като победи за втори път Черноморец в четвъртфиналната фаза на баскетболното първенство. 

Плевенчани се наложиха с 87:69 над бургазлии в зала "Бойчо Брънзов" и вече могат да мислят за сблъсъка си с Рилски спортист, който ще осигури финал на един от двата отбора.

Срещата започна добре за играчите на Черноморец, които след първите 10 минути си осигуриха аванс от 5 точки. Спартаклии обаче набраха инерция във втората част и обърнаха резултата, оттегляйки се с 9 точки преднина на полувремето. След почивката играчите на Тодор Тодоров продължиха със солидната си игра и до края на двубоя не дадоха шанс на съперника си.

Триумфът дойде въпреки лошите новини за състоянието на Божидар Аврамов, който получи тежка травма в предния мач между двата тима и му предстои операция на коляното.

С най-голям точков принос за успеха днес бяха Коча Йовович (10 асистенци и 5 борби) и Максим Корниенко, които завършиха с по 22 точки. 17 точки реализира Симеон Илиев, а 14 добави друга резерва – Ивко Ивков.

В битка за място на финала плевенчани ще спорят с Рилски спортист. Първият мач между двата тима ще бъде на 13 май,  петък.