Пожарникари от Левски спасиха щъркелово гнездо от запалване

Крими

10-05-2022, 09:27

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Служители от „ЧЕЗ България АД“ са потърсили съдействие за техническа помощ

През изминалото денонощие служители от РДПБЗН – Плевен са участвали в ликвидирането на осем произшествия. Погасявали са запалени сухи треви в землищата на селата Ясен и Крушовица, както и в град Белене.

На 9 май в 18:34 часа екип на РС ПБЗН - Червен бряг е отреагирал за потушаване на пожар в контейнер за отпадъци в града на улица „Любен Каравелов“. Няма нанесени щети.

На 9 май в 18:00 часа служители от РС ПБЗН – Левски са оказали съдействие на екип на спешна помощ за пренасяне на тежък пациент в село Обнова.

Екип от пожарникари от районната служба в Левски дежури в село Българене за спасяване на щъркелово гнездо. Снощи в 22:13 часа служители от „ЧЕЗ България АД“ са потърсили съдействие за техническа помощ. След смяна на ел. кабели в землището на селото, те са преценили, че има опасност щъркелово гнездо на улица „Съботин Ганов“ да се запали вследствие на късо съединение в електрически стълб. На място са изпратени служители от РСПБЗН с един автомобил. Те дежурили  през цялата нощ и птиците и гнездото са невредими.
  
На 10 май в 01:13 часа от РС ПБЗН – Плевен е потърсено съдействие за  измиване на пътното платно след ПТП в ж.к. „Сторгозия“. Няма пострадали участници в произшествието.