Георг Спартански връчи плакет на Община Плевен на генерал-лейтенант Даниел Петреску

Мисия

11-05-2022, 12:13

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

По време на посещението си в Плевен началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Румъния генерал-лейтенант Даниел Петреску бе посрещнат от кмета на града Георг Спартански, заместник-началника по професионално образование и международно сътрудничество на ВВВУ „Георги Бенковски“ полковник Андриян Колев, заместник-командира на в. ф. 22160 полковник Калоян Василев.

Румънската военна делегация бе съпровождана от началника на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Валентин Кръстев.

Пред символа на Плевен - Мавзолей-костница „Св.Георги Победоносец“ бяха поднесени венци на признателност и почит към загиналите по време на Плевенската епопея от 1877 г.

Георг Спартански връчи плакет на Община Плевен на генерал-лейтенант Петреску.

Във воинския ритуал участваха представителни блокове от в.ф. 22160, в.ф. 42800. В блока на ВВВУ „Георги Бенковски“ бяха курсант Андра - Михаела Крету и курсант Роксана - Джорджиана Григоре от Военновъздушна академия „Хенри Коанда“- гр. Брашов. Курсантките са на стаж в авиационното училище по Програма „ЕРАЗЪМ+“ и бяха представени на генерал-лейтенант Петреску.