Има достатъчно средства за изплащането на пенсиите в пощенските станции

Новините

12-05-2022, 15:26

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това информират от "Български пощи" в прессъобщение до медиите

Главният изпълнителен директор на "Български пощи" Богдан Теофанидис категорично заявява, че има достатъчно средства за изплащането на пенсиите в пощенските станции. Това информират от "Български пощи" в прессъобщение до медиите.

"С цел създаване на напрежение у пенсионерите, в медийното пространство излизат фалшиви публикации, че в "Български пощи" няма достатъчно пари за изплащане на пенсии. Това създава притеснение у хората и води до образуването на големи опашки пред пощенските офиси в сутрешните часове", се посочва в прессъобщението.

"Паричните потоци, предназначени за изплащането на пенсиите на гражданите, са гарантирани от държавата. Средствата се получават в отделни банкови сметки на "Български пощи", които са със специално предназначение, чрез преводи от Националния осигурителен институт. Този процес няма връзка с хакерската атака срещу "Български пощи", допълват от дружеството.

"Главният изпълнителен директор на "Български пощи" Богдан Теофанидис отново призовава пенсионерите да посещават пощенските станции и в следобедните часове, когато традиционно има по-малко клиенти", завършва прессъобщението .