С празнично шествие и тържествено дипломиране МУ-Плевен изпраща 200 млади лекари

Новините

13-05-2022, 11:41

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Специален гост ще бъде писателят Георги Бърдаров, който ще изнесе мотивиращо слово

На 14 май, събота, Медицински университет – Плевен и Факултетът по медицина организират Празнично шествие и Тържествена промоция на младите лекари от Випуск 2021 и Випуск 2022 – българо- и англоезично обучение. Тържественият ритуал по дипломиране ще се проведе на площад „Възраждане“ от 11:00 ч. Празничното шествие от Ректората ще стартира в 10:00 ч с ритуал по предаване на символите на Университета и ще завърши с поднасяне на венец пред Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“.

Специален гост на тържественото дипломиране на младите лекари e писателят Георги Бърдаров, който ще изнесе мотивиращо слово. Доц. д-р Бърдаров е преподавател по демография и етно-религиозни конфликти в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Дебютният му роман „Аз още броя дните“ се превърна в бестселър и му донесе наградата на клуб „Перото“. Най-новият му роман е Absolvo Te!, който достига до дъното на един нестихващ и безумен братоубийствен конфликт и му носи Наградата за литература на Европейския съюз.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение общо 200 абсолвенти – българо- и англоезично обучение по медицина - ще придобият образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. От Випуск 2021 млади лекари 17 дипломанти завършват с отличен успех. Носител на приза Златен Хипократ е д-р Борис Великов Динков от град Карнобат, първенец на випуска, завършил с пълно отличие 6.00.

Дипломантите от Випуск 2022 чуждестранни млади лекари са от над 20 държави – Великобритания, Италия, Германия, Испания, Гърция, Турция, Индия, Япония, Нигерия, Южна Африка, Португалия и други. От Випуск 2022 чуждестранни лекари 10 са дипломантите с отличен успех, а първенецът на випуска е д-р Григориос Ангелидис от Гърция.