Поредни награди за екипа на училищния вестник на СУ "Иван Вазов" - Плевен

Плевен Лайф

13-05-2022, 16:28

Снимка:

СУ "Иван Вазов"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"В@з Буки Веди" е определен за най-добър сред вестниците на хартиен носител в престижен национален конкурс

За четвърта поредна година се проведе Националният журналистически конкурс за ученици "Гео Милев", организиран от Община Стара Загора, Център за подкрепа за личностно развитие и къща музей "Гео Милев" и за четвърта поредна година екипът на училищния вестник на СУ "Иван Вазов" - Плевен участва в надпреварата и отново може да се похвали с награди – две първи и една поощрителна. Темата тази година бе "Нашият свят", а победителите избра жури в състав: Милена Желева, Виктория Стоянова и Радослава Рашева.

"Нашият вестник е определен за най-добър сред вестниците на хартиен носител. В колективната битка мерихме сили с изданията на училища от Варна, Кърджали, Пловдив и др., но първото място е само едно и то е за „В@з Буки Веди”!", съобщиха от редакционния екип.

"В индивидуалната надпревара участваха 108 млади журналисти от различни краища на страната. Те бяха разделени в две възрастови групи – първа – до 7 клас, и втора – от 8 до 12. Въпреки сериозната конкуренция две момичета от екипа ни са се сред отличените. Ира Карабиберова от 7в клас е на първо място в категорията „Художествено-публицистични жанрове” със спортната история „Почетната стълбичка им отива”, а Цветина Данчева от 7а клас получи поощрителна награда в категорията „Аналитични жанрове” за своя интригуващ обзор „Какви книги четат учителите в нашето училище?”.

С вълнение очакваме наградите, а междувременно няма да спрем да се трудим. Използваме възможността да поздравим всички пишещи в училищния вестник, всички замесени в тази магия на перото. Млади, търсещи и неуморни журналисти, вие сте сърцето на „В@з Буки Веди”, не спирайте да любопитствате и да се изразявате!", споделиха още от редакционния екип.