Тодор Тодоров: Серията продължава, ще коригираме някои неща

Спорт

14-05-2022, 10:21

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Наставникът на Спартак коментира поражението в първия мач от полуфиналната серия срещу Рилски спортист

Наставникът на Спартак Плевен Тодор Тодоров коментира поражението в първия мач от полуфиналната серия срещу Рилски спортист.

"Рилски са отбор, който печели благодарение на своите мини серии, които прави в мача. Това се получи във втората част, в която ние искахме да го контролираме, но не всичко беше в наши ръце. Не успяхме, а те дръпнаха в резултата, след което мачът влезе в едно темпо, в което не искахме да влиза. Разликата е голяма, но серията продължава. Ще се опитаме да коригираме неща, които според нас трябва да се направят и да излезем във втория мач по по-различен начин", сподели треньорът на Спартак.

"Неприятно е, но в плейофите и с една точка да паднеш пак си е загуба. Във втория мач ще се опитаме да контролираме играта на Портър под коша, но най-вече на нас през първото полувреме ни куцаше това, че имахме не малко отворени стрелби, които изпуснахме. Имахме ситуации, които бяха изпуснати под коша, а те от своя страна имаха фаул с кош, свирени технически и т.н. Това им даде възможност да натрупат добра преднина, с която да се чувстват комфортно. Надявам се в другия мач да успеем да седим близо до тях и да не им позволяваме да играят с такова спокойствие", посочи още Тодоров.

"Отборът на Рилски вкарва средно по 90 точки. За да успеем да ги победим, трябва да ги лимитираме под това нещо. Ще се опитаме, серията продължава, ще коригираме някои неща и се надявам, че в другия мач ще изглеждаме по друг начин", заяви Тодоров.