Спартански: Северната и южната част на страната са неравномерно и неравнопоставено развити

Мисия

14-05-2022, 18:51

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това каза днес при откриването на бизнес форума "Иновации и перспективи в Плевен" кметът на община Плевен

Северната и южната част на България са неравномерно и неравнопоставено развити, което се дължи на редица причини. Ако след Освобождението страната ни е била разделена на Княжество България и Източна Румелия, което е било политическо, то сега имаме икономическо разделение на северна и южна част. Това каза днес при откриването на бизнес форума "Иновации и перспективи в Плевен" кметът на община Плевен Георг Спартански.

Държавата е като кораб, на който трюмовете в южния сектор са доста по-пълни по отношение на инвестиции, инфраструктура, човешки и научен потенциал. В бурно море неравномерното разпределение на товара ще доведе до тежки последици. Може да вървим напред и да избегнем подводните рифове, само ако държавна и местна власт, бизнес и научни среди работят в заедно, категорично заяви Спартански.

Бизнес форумът “Иновации и перспективи в Плевен”е организиран от Ротари клуб Плевен Центрум, Браншова Бизнес Камара Плевен, Търговско Промишлена Палата – Плевен и Ротаракт Плевен Центрум. Пред бизнесмени и предприемачи от Плевен и Региона бяха представени новите програми на Министерството на иновациите и растежа.