Община Левски получи награда от БФМ за утвърждаване и развитие на мотоспорта (Снимки)

Новините

16-05-2022, 15:44

Снимка:

Община Левски

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

На 14 и 15 май на мотополигон „Козар Белене” се проведе Трети кръг на Националния шампионат по мотоциклетизъм

На 14 и 15 май на мотополигон „Козар Белене” се проведе Трети кръг на Националния шампионат по мотоциклетизъм.

„Радвам се, че отново имаме възможността да съберем най-добрите състезатели на мотополигона в Козар Белене, с който се гордеем, Това се случва за 8-ми път през последните 10 години.”, заяви кметът на Община Левски – Любка Александрова на пресконференцията преди старта. През последните 2 години на едно от добрите трасета за мотокрос у нас състезания не се провеждаха, заради пандемичната обстановка.

И тази година надпреварата събра огромен брой зрители. Стартовете в Община Левски по традиция предизвикват огромен интерес сред почитателите на мотоциклетния спорт от региона и страната.

На официалното откриване на 15 май бяха кметът на Община Левски – Любка Александрова, зам.кметът инж. Кольо Домеников, кметът на Козар Белене – Илия Ванков и легендата в мотоспорта и почетен председател на БФМ – Богдан Николов.

Кметът на Община Левски Любка Александрова откри официално голямото спортно събитие с радост за утвърждаването на спортната традиция в  община Левски и с благодарност към Богдан Николов за прекрасната възможност то да се организира през месец май. Тя поздрави и благодари на кмета на селото Илия Ванков за самоотвержената подготовка, на общинска администрация – за усилията и ентусиазма по време на подготовката на голямото спортно събитие. Любка Александрова поздрави всички участници от най-добрите клубове в България, които премериха сили на мотополигона, като им пожела безаварийно каране и успех на най-добрите, а на публиката – радостни преживявания.

Община Левски получи награда от  БФМ за усилията на Общината да утвърждава и развива спорта, която Богдан Николов връчи на кмета Любка Александрова. Награда получи и кметът на село Козар Белене Илия Ванков.

С българският химн бе даден старта на GRAND  PRIX  ЛЕВСКИ  2022, където се състезаваха над 90 състезатели Заради гръмотевичната буря и градушка, организаторите и БФМ решиха в МХ 50 да няма състезание, за да не се рискува здравето на най-малките.

Мотополигон „Козар Белене” е едно от мотокрос съоръженията в България, които могат да се похвалят с отлична инфраструктура, видимост за публиката и атрактивност като технически елементи по състезателното трасе и трудност.

Живко Бориславов Боянов от Козар Белене се състезава в клас МХ 1 и зае 8 място от 28 участника. Той получи купа за първи представител на Козар Белене в Мотокроса!”

3 от 3 за Хакан Халми, Майкъл Иваанов и Григор Царев

Третата си победа от 3 старта за сезона записаха Хакан Халми в МХ 2, Майкъл Иванов в МХ 1 и Григор Царев в МХ в състезанието „Grand prix Левски 2022“ на мотополигона „Козар Белене“.

При 65-кубиковите лидерът в класирането Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ не допусна изненади и записа нови два успешни манша. След него завършиха Павел Марков от „Панчо рейсинг тийм‘ с КТМ и Александър Тасев от „Александър моторспорт“ с „Yamaha“. Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“ победи и в двата манша основния си конкурент Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“ в клас МХ 85 и взе лека преднина във временото класиране за сезона. Трети на „Козар Белене“ е Мартин Лалев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с КТМ.

В клас МХ 2 Junior Христиан Георгиев от „Мото спорт Варна“ с КТМ и Мариос Канакис от „АИТ рейсинг тийм“ също с КТМ си разделиха по един манш, като победата в кръга е за Георгиев. Трети остана Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ с „GasGas“. Третата си поредна победа от началото на 2022 взе Хакан Халми от „НСА моторспорт“ с КТМ, следван и в двата манша от Виктор Нейчев от „Еър макс рейсинг“ с „GasGas“ и Николай Малинов от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с КТМ. Също с трети успех от 3 старта в клас МХ 1 без да остави съмнение в класата си е и Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“ с „Husqvarna“. Втори е Стефан Нейчев от Еър макс рейсинг“ с „GasGas“, а трети – Живко Богданов от „Несебър мото “ с КТМ.

В клас МХ Григор Царев от „Джи ар си моторспорт 2020“ с „GasGas“ добави нови 50 точки към актива си след успех в „Козар Белене“, следван този път от двама съотборници в от „Киппен МХ рейсинг тийм“ – Николай Колев и Венислав Драгомиров (и двамата с „Kawasaki“). При 250-кубиковите машини успехът този уикенд е за Ивайло Сираков от „Киппен“ с „Kawasaki“, който успя да изпревари Георги Иванов от „Ридо Самоков“ с „Honda“и Свилен Иванов от МСК „Севлиево“ с „Yamaha“. В МХ Senior за пореден старт първите три места бяха за състезатели на „АИТ рейсинг тийм“ – Кадир Масар с „Honda“, пред Янко Зоков с „Kawasaki“ и Атанас Петров с КТМ. В групата на над 55-годишните доминира отборът на „Дизел юнак“ (1,2 и 4-то място) – Димитър Аргиров с „Kawasaki“ събра 50 точки, а след него се наредиха трима състезатели с по 40 – Емил Балджийски с „Yamaha“, Мирослав Христов от „Троян мотор спорт 01“ с „Yamaha“ и Живко Бонев с „Yamaha“.

Класиране в 3-ия кръг от РШ мотокрос „Grand prix Левски 2022“:

МХ 65

1. Георги Гинов - „Мото спорт Варна“ - „Husqvarna“ – 50 т.

2. Павел Марков - „Панчо рейсинг тийм“ – КТМ - 44

3. Александър Тасев - „Александър моторспорт“ - „Yamaha“ - 38

МХ 85

1. Венцислав Тошев - Мото спорт Варна“ - „Husqvarna“ – 50 т.

2. Дани Цанков - „М6 Yamaha рейсинг тийм“ - „Yamaha“ – 44

3. Мартин Лалев – „Киппен МХ рейсинг тийм“ – КТМ - 38

МХ 2 Junior

1. Христиан Георгиев - „Мото спорт Варна“ - КТМ – 47 т.

2. Мариос Канакис - „АИТ рейсинг тийм“ - КТМ - 45

3. Данаил Стефанов - „Ябланица МХ“ - GasGas“ – 42

МХ 2

1. Хакан Халми - „НСА моторспорт“ КТМ – 50 т.

2. Виктор Нейчев - „Еър макс рейсинг“ - „GasGas“ – 44

3. Николай Малинов - „Киппен МХ рейсинг тийм“ – КТМ – 40

МХ 1

1. Майкъл Иванов - „АИТ рейсинг тийм“ - „Husqvarna“ – 50 т.

2. Стефан Нейчев - „Еър макс рейсинг“ - „GasGas“ – 42

3. Живко Богданов - „Несебър мото “ КТМ - 38

МХ 250

1. Ивайло Сираков - „Киппен МХ рейсинг тийм“ - „Kawasaki“ – 47 т.

2. Георги Иванов - „Ридо Самоков“ - „Honda“ - 43

3. Свилен Иванов - МСК „Севлиево“ - „Yamaha“ - 42

МХ

1. Григор Царев - „Джи ар си моторспорт 2020“ - „GasGas“ - 50 т.

2. Николай Колев  - „Киппен МХ рейсинг тийм“ - „Kawasaki“ – 42

3. Венислав Драгомиров- „Киппен МХ рейсинг тийм“ - „Kawasaki“ – 38

МХ Senior

1. Кадир Масар - „АИТ рейсинг тийм“ - „Honda“ – 50 т.

2. Янко Зоков - „АИТ рейсинг тийм“ - „Kawasaki“ – 42

3. Атанас Петров - „АИТ рейсинг тийм“ КТМ - 40

МХ Senior (55+)

1. Димитър Аргиров- „Дизел юнак“ Kawasaki- 50 т.

2. Емил Балджийски - „Дизел юнак“ - „Yamaha“ – 40

3. Мирослав Христов - „Троян мотор спорт 01“ - „Yamaha“ - 40
Снимка на Деня

Щрихи от Плевен