Иновативната програма „Вселена от възможности“ на Пощенска банка с второ издание

Парите

17-05-2022, 14:19

Снимка:

Пощенска банка

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Финансовата институция продължава социално отговорната си инициатива, която генерира изключителен интерес сред обществеността

Пощенска банка стартира за втора поредна година своята уникална социално отговорна инициатива „Вселена от възможности“ в подкрепа на социалното предприемачество. Финансовата институция създаде специалната иновативна онлайн платформа по случай своя 30-годишен юбилей, за да помогне на реализирането на атрактивни идеи и проекти в полза на обществото. Пилотното издание на дигиталната програма генерира изключителен интерес, като бяха отчетени над 230 подадени кандидатури в трите ключови области образование, дигитални иновации и опазване на околната среда. Компанията отново поставя на фокус обществените нужди и дава начало на мащабната програма „Вселена от възможности“ за втори път, за да подкрепи развитието на устойчиви модели и решения за положителна промяна на средата в България.

Иновативната онлайн платформа е на адрес www.PostbankUniverse.bg и до 15-ти юни 2022 г. е отворена за кандидатстване от граждани и организации с нестопанска цел. Процесът на кандидатстване за безвъзмездно финансиране във всяка от трите категории „Дигитални иновации“, „Образование“ и „Зелени проекти“ се осъществява изцяло онлайн, а общият награден фонд е 30 000 лв. Стойността на финансовата помощ, която може да получи всеки проект, е 10 000 лв., а авторите му се ангажират да го реализират в срок до 6 месеца от датата на получаване на финансирането. Всеки участник има право да представи неограничен брой проекти в трите категории, като помощта, предоставена от Пощенска банка, може да се използва за пълно или частично финансиране на проекта.

Вторият етап на инициативата, който ще стартира на 16-ти юни и ще продължи до 14-ти юли 2022 г. включително, предвижда отново уникален вот на публиката. Всеки потребител ще има възможност да подкрепи избран проект, като след регистрация в онлайн платформата даде гласа си за своя фаворит. Финалистите с най-високи резултати от публичния вот – по 10 в категория, ще бъдат обявени на 18-ти юли 2022 г. на www.PostbankUniverse.bg и в социалните канали на компанията, а тримата големи победители във всяка от категориите „Образование“, „Дигитални иновации“ и „Зелени проекти“ ще станат ясни през септември 2022 г.

„Щастливи сме, защото първото издание на нашата иновативна социално отговорна програма „Вселена от възможности“, създадено по случай нашия 30-годишен юбилей, генерира нестихващ интерес. Станахме свидетели на атрактивни идеи, които разглеждат в детайли важни за нашето общество теми и предлагат стойностни решения. Нашата цел бе да вдъхновим хората с интересни проекти, да създадем платформа, която да ги популяризира и – разбира се, да подкрепим осъществяването на част от тях. Защото в нашата страна съществува богатство от идеи, които заслужават да бъдат открити и реализирани. Ние в Пощенска банка уважаваме и даваме шанс на социалните предприемачи чрез уникалната дигитална платформа да намерят съмишленици, с които заедно да направят първата крачка по пътя на успеха. Благодарение на тези активни хора решихме да реализираме второ издание на нашата програма „Вселена от възможности“ и с нетърпение очакваме идеи и проекти за общото ни по-добро бъдеще“, коментират от Пощенска банка.

Пощенска банка следва устойчива и дългосрочна КСО политика, като непрекъснато се ангажира с процесите, през които преминава българското общество, посредством своята социално отговорна и дарителска дейност. Специалната онлайн платформа „Вселена от възможности“ надгражда активните действия на финансовата институция в сферите на образованието, опазването на околната среда и популяризира иновациите в съвременното общество. Повече информация можете да откриете на адрес www.PostbankUniverse.bg.