Прокуратурата се зае със случая с пияния лекар, блъснал майка с дете

Новините

17-05-2022, 15:50

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Разпитва се пострадалата жена, която е представила медицински документи

Във връзка с излъчен репортаж по медиите за пиян лекар, блъснал майка с дете на 13.05.2022 година, Районна прокуратура - Плевен осъществява надзор върху бързо производство, за това, че на същата дата, около 07,00 часа, в село Асеновци, обл. Плевенска, по ул. „Асен Вълев“, мъж на 52 години е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 1,77 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство Алкотест Дрегер - престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от една до три години и глоба от двеста до хиляда лева.

Към настоящия момент по делото се установява дали е причинена по непредпазливост средна телесна повреда на друго лице в резултата на нарушени правила за движение при управление на МПС – т.е. налице ли е престъпление по чл. 343, ал.1, б.б от НК. Разпитва се пострадалата жена, която е представила медицински документи, въз основа на които ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да отговори на въпроса какви по вид са причинените телесни увреждания. След изготвяне на заключението ще бъде направена преценка от наблюдаващия прокурор каква е правната квалификация на деянието.

Предстои установяване на очевидци, които ще бъдат разпитани в качеството на свидетели по производството. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура-Плевен.