Катар поиска Карлос Насар за Олимпиадата в Париж 2024

Спорт

19-05-2022, 09:25

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Червенобрежкият талант е склонил да смени националността си, твърди "Мач Телеграф"

България е на път да загуби талант №1 в своя спорт - 17-годишния световен шампион и рекордьор по вдигане на тежести за мъже Карлос Насар, съобщава "Мач Телеграф".

Държавата от Персийския залив от близо две години атакува таланта от Червен бряг, но досега той отблъскваше офанзивата. От известно време обаче контактите са доста интензивни и информациите са, че Насар е склонил да смени националността си и на олимпиадата в Париж 2024 да се състезава за Катар.

Според слуховете от Катар са обещали на Насар баснословна сума на ръка при подписването на договора. Миналата година Насар стана европейски вицешампион за мъже в Москва в кат. 81 кг, когато бе едва 16-годишен.

Старши треньорът на националния тим по вдигане на тежести Иван Иванов заяви за „Мач Телеграф“, че усеща, че има някаква сага около Карлос Насар.

"Става нещо с него, но не знам какво, най-добре питайте самия Карлос по този въпрос", лаконичен бе олимпийският, четири пъти световен и пет пъти европейски шампион, който от над десетилетие е треньор на националния тим.

Трансферите по оста България – Катар имат своята история. Всеизвестна е т.нар. катарска сделка от края на миналия век. Преди световното в Атина през 1999-а нашата федерация изтъргува с катарската цял отбор от осем състезатели за 1 милион долара.

С екипа на Катар Петър Танев стана световен шампион още същата година. После през годините световни шампиони за Катар станаха също Яни Марчоков и Ангел Попов.