Централна Северна България с онлайн портал за култура и туризъм "Ела и преживей"

Мисия

19-05-2022, 13:10

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Целта на инициативата е стимулиране на туризма и културния обмен в региона

Преди няколко седмици бе поставено началото на онлайн регионален портал за култура и туризъм за Централна Северна България. В него ще се публикува актуална информация за интересни културни събития, фестивали и туристически обекти и маршрути в областите Разград, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра и Плевен.

Целта на инициативата е стимулиране на туризма и културния обмен в региона. Слоганът на интернет платформата, представляваща фейсбук страница, е „Ела и преживей!“ като идеята е да се представят по атрактивен начин събития и туристически дестинации в тази част на страната ни, за да се провокира в туристите съпреживяване и емоция при посещението им.

Създаването на портала е в резултат от съвместната работа и отличното сътрудничество между областните управители в Централна Северна България и е една от първите реализирани конкретни дейности на Областните управители от Северен централен район.

Предстои изпълнение на още редица дейности като разработване на общ културен календар на Централна Северна България, работни срещи с туроператори от страната и чужбина и други.