Кръгла маса на тема "Кариерно развитие на новозначените учители" се проведе в Плевен

Мисия

19-05-2022, 13:16

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Повече от 150 бяха участниците в Кръглата маса

По инициатива на Педагогически колеж - Плевен и под патронажа на областния управител на област Плевен се проведе Кръгла маса на тема: "Кариерно развитие на новоназначените учители". Партньори в организирането и провеждането на събитието бяха Регионално управление на образованието - Плевен и Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в България - клон Плевен.

Целта на форума бе да се обсъди създаването на успешен модел на междуинституционално взаимодействие, който да подпомогне успешното кариерно развитие и реализация на новоназначените учители в област Плевен.

Повече от 150 бяха участниците в Кръглата маса. Своята ангажираност към форума изразиха Областна администрация – Плевен чрез участието на областния управител  Иван Янчев и заместник областния управител Виолета Йеремиева, Общинска администрация – Плевен в лицето на ресорния заместник кмет по образование Стефан Милев, експерти от РУО – Плевен, директори и учители от училища и детски градини в община и област Плевен, преподавателите и част от студентите на Педагогическия колеж.

След като бе поставена темата на Кръглата маса се откри дискусия, в която се включиха представители на всички заинтересовани страни. Споделиха се много конструктивни идеи и предложения, които предстои да бъдат трансформирани в конкретни действия.