В община Левски се оплакват от лоши пътища и безработица

Новините

19-05-2022, 17:17

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Областният управител на Плевен проведе изнесен приемен ден в общината

Иван Янчев се срещна с кметове на малките населени места в община Левски, представители на общински съвет и местния частен бизнес, както и граждани на общината.

Основните проблеми, които бяха засегнати бяха свързани с лошата пътна инфраструктура и проблемни участъци от пътната мрежа, застрашаващи живота на населението, както и проблем с отводняването в някои села. В тази връзка Иван Янчев заяви, че ще организира работна среща с органа, който отговаря за поддръжката и ремонта на пътищата с цел предприемане на мерки за разрешаване на повдигнатите проблеми.

Другият значим проблем, който беше обсъден с представител на община Левски, е развитието и изграждането на политики в областта на социалните дейности и практики за справяне с безработицата в общината. Областният управител сподели, че тази година в Регионалната програма за заетостта в област Плевен значително са вдигнати бройките за наемане на регистрирани в Бюрата по труда лица. Той обърна внимание, че чрез този важен инструмент на политиката по заетостта местните организации и общности могат да решават проблеми на местните пазари на труда.

Заявките за среща в изнесен приемен ден може да се изпращат в свободен текст на електронна поща: [email protected] или на електронните адреси на общините в област Плевен.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен