Празник под надслов "Децата на Плевен спортуват" ще се проведе в Градската градина

Спорт

23-05-2022, 12:07

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Целта е популяризиране на спорта за подрастващите в свободното време и първи уроци по различни видове спорт, без състезателен характер

На 29 май, събота, от 10:30ч. в Градската градина, Община Плевен с партньор "Спортувам. Инфо" и ЦПЛР - ЦРД - Плевен, организира детски спортен празник "Децата на Плевен спортуват", част от Спортния календар на Общината.

Целта е популяризиране на спорта за подрастващите в свободното време и първи уроци по различни видове спорт, без състезателен характер.

За децата ще бъдат организирани кътове с мобилно спортно оборудване за парков волейбол, тенис и футбол, хокей на трева, каране на ролери и тротинетки, танцов маратон, скачащи надуваеми топки, скачащи кокили, парад на хвърчилата.

В една от зоните ще се проведе състезание по скачане на въже и въртене на обръч, като целта е да се постави рекорд за гр. Плевен.

Изявеният плевенски шахматист и състезател на СК по шахмат „Плевен XXI” Теодор Цветанов, който е сребърен медалист от Държавно училищно първенство за тази година, ще изнесе сеанс на едновременна игра срещу всички желаещи деца.

ЦПЛР - ЦРД – Плевен организира конкурс по грънчарство и концерт с участието на танцов състав „Синтез“ и ДЮФА „Нашенчета“.

Ще има и занимания с аниматори за най-малките участници.

На всички деца ще бъдат раздадени символични награди и грамоти за участие.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"