Съдят жена от Левски за неплатена издръжка на децата си

Крими

23-05-2022, 20:47

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Левченски районен съд я е оправдал, но районен прокурор е подал протест

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано след подаден протест от Районна прокуратура - Плевен срещу присъда на Районен съд - Левски, с която подсъдимата в първоинстанционното производство Г.М. е призната за невинна в това за периода от месец юли 2019 г. до месец юни 2020 г. включително, като осъдена с влязло в сила решение да издържа свои низходящи, съзнателно да не е изпълнила задължението си в размер на дванадесет месечни вноски по 140 лв., общо в размер на 3360 лева. Поради това и на основание чл.304 от НПК, Левченски районен съд я е оправдал по повдигнатото й обвинение по чл.183, ал.1 от НК.

Недоволно от така постановената присъда е останало държавното обвинение в лицето на районен прокурор, който в рамките на срока за обжалване на постановената присъда, е подал протест, който ще се разгледа в образуваното пред Окръжен съд - Плевен, дело.

В проведеното днес съдебно заседание е даден ход на делото. Същото е обявено за решаване и предстои постановяването на съдебен акт в законоустановения срок.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"