Кнежа празнува 24 май вълнуващо и цветно (Снимки)

Животът

24-05-2022, 16:52

Снимка:

Община Кнежа

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Община Кнежа отбеляза празника с тържествено шествие на училищата и детските заведения

Днес България празнува своя най-красив ден! Ден, който пренася през вечността имената и славата на Светите братя Кирил и Методий. Ден на писмеността, на родната ни реч и култура, на всичко онова, което съставлява духовната същност на българите.

Община Кнежа отбеляза празника с тържествено шествие на училищата и детските заведения.

На сцената в парк „Ахтирка” се състоя официална церемония по награждаване на изявени ученици и културни дейци. С Решение № 525 по протокол 51 от 29.04.2022 г. на Общински съвет Кнежа бяха наградени общо 19 ученици, деца от школите по изкуство към НЧ „Борба-1896” и техните ръководители. Те получиха грамота, почетна значка и парична награда за постигнати високи резултати в образователната и културна дейност.

Жителите и гостите на града имаха удоволствието да се насладят и на чудесна художествено-музикална програма изпълнена от ВГ „Медени звънчета“, ВГ „Сребърни камбанки“, ВГ „Черно и бяло“, ВГ „Мелодия“ и квартет „Хармония“ с ръководители г-жа Мая Няголова и г-жа Галина Илчовска при НЧ „Борба-1896” гр. Кнежа. Програмата завърши с танци, подготвени от ученици от ПГЗ „Стефан Цанов“ и сборните мажоретни състави при НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа.

"Честит празник на всички учители, културни и читалищни дейци, самодейци и ученици в Община Кнежа! Всички Вие заслужавате нашата дълбока почит за огромните усилия и обич, с които раздавате себе си, за да изградите бъдещото поколение на България от достойни и образовани млади хора. Този Ваш устрем и мотивация са начинът да съхраним българската уникалност, стремеж към знание и просвета и надеждата за нови хоризонти в образованието и културата!", написа кметът на Кнежа Илийчо Лачовски на профила си във Фейсбук.