Хванаха пиян шофьор без книжка и с подменени регистрационни табели на колата

Крими

25-05-2022, 09:57

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Задържан е за срок до 24 часа

На 23 май в 21:20 часа в град Искър полицаи спират за проверка товарен автомобил "Опел Комбо", управляван от 66-годишен плевенчанин. От направената справка в база данни на МВР е установeно, че регистрационните табели отговарят на автомобил "Ланчия Дедра", който е с прекратена регистрация от 01.10.2006 година. Рамата отговаряла на автомобил  "Опел Комбо", който също е с прекратена регистрация от 10.01.2019 година във връзка с чл.143, ал.15 от ЗДВП.

Водачът не е представил СУМПС. Изяснило се е, че той е неправоспособен и управлява повторно в едногодишния срок от наказването му по административен ред.

От извършената проверка с техническо средство "Дрегер алкотест" е установено, че е зад волана с над 1.2 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е приел показанията на уреда и е отказал да даде кръв за лабораторна обработка.

Задържан е за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е бързо производство, по което работата продължава.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"