Спартак излезе с позиция: Свидетели сме на некадърност на БФБаскетбол

Спорт

26-05-2022, 10:26

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

От плевенския клуб с коментар след заседанието на Арбитражната комисия

От баскетболния Спартак излязоха с позиция след заседанието на Арбитражната комисия към Българската федерация по баскетбол. На него стана ясно, че полуфиналната плейофна серия в НБЛ между Левски и Балкан ще бъде възобновена, след като наложеното наказание на „сините“ се отменя.

Ето какво гласи позицията на Спартак, публикувана снощи на официалната страница на клуба във Фейсбук:

"Елеонора Рангелова е юрист и делегат към FIBA Европа. Преди малко стана ясно, че Елеонора Рангелова не познава правилата на собствената си държава. И благодарение на нейните усилия, по време на плейофните серии на НБЛ, сме свидетели не на баскетбол, а на некадърност на БФБ.

Елеонора Рангелова е кадър на Георги Глушков и призоваваме президента на нашата Федерация още утре да освободи г-жа Рангелова от постовете заемани в БФБ и да предложи освобождаването й от всички постове заемани във FIBA Европа.

Ако, разбира се, г-жа Рангелова има срам и достойнство е редно сама да освободи постовете заети от нея.

P. S. Спартак Плевен винаги е бил с глас в полза на баскетбола и бяхме единственият клуб, който настояваше да се изиска становище от FIBA. И независимо от манипулациите на Константин Папазов, Спартак винаги ще бъде за баскетбола, защото нашите привърженици пълнят залата повече от веднъж годишно.