Гена Събева вдъхновява ученици от Плевен да поемат по пътя на предприемачеството

Животът

26-05-2022, 17:24

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Гостуването ѝ в ПГМЕТ е във връзка с проект на Министерството на образованието и тяхната програма "Бизнесът преподава"

През април и май Гена Събева се срещна с ученици от Професионална гимназия по механоелектротехника във връзка с проект на Министерството на образованието и тяхната програма „Бизнесът преподава“. В специално организираните срещи взеха участие и директорът на училището инж. Цветелина Стойкова, и учителите инж. Даниела Бенова, инж. Светла Петрова, Елка Цочева, Мариана Витанова и Юлия Младенова.

През 12-те учебни часа, които Гена Събева прекара с ученици от 8 до 10 клас, тя сподели личния си опит от създаване и управление на успешен бизнес, който е натрупала през последните 30 години.

„Младите хора се интересуват от това какво е да си успешен и какви са необходимите качества, за да бъдеш такъв. Те се нуждаят от реални примери от бизнеса, за да могат да свържат теорията с практиката. Учениците от Плевен са много енергични и любопитни, имаха много въпроси и се надявам да имаме възможност да се срещнем отново“, коментира Гена Събева.

Мисията на Гена Събева е да развива и подпомага предприемачеството в България. Тя е сред най-търсените и мотивиращи лектори, които са вдъхновявали стотици хора от сцените на събития като TEDxSerdikaWomen, Business Lady Excellence, Fuckup Nights Sofia и други.

Водена от желанието си да помага на хората да се развиват, тя е основен идеолог по създаването на менторска програма за жени предприемачи, където обединява успешни дами от бизнеса, които да споделят своя опит и да вдъхновяват други дами да се впуснат в света на бизнеса. Знаейки колко е важно да разбереш кой си и какво можеш, тя е чест гост в училищата, където разказва на учениците не само за предприемачеството като възможност за създаване на собствен бизнес, но и за важността му като начин на мислене, поемане на отговорност и израстването като устойчиви и щастливи личности.

Гена Събева е партньор в семейната компания за управление на проекти в строителството „Събеви груп“ и развива собствена франчайз марка „ВИТ – Борсата за матраци“, чрез която помага на други хора да създадат свой собствен бизнес. Основател и председател е на Асоциация на интериорните дизайнери в България (АИДБ) и има голям принос в популяризирането на професията на интериорния дизайнер през последните 10 години. От 2019 година е член на изпълнителния съвет на Българската търговско-промишлена па­лата (БТПП).