Какво ще бъде времето през уикенда?

Животът

28-05-2022, 07:08

Снимка:

pixabay

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Оранжев код за опасно време е обявен и за двата почивни дни в Плевенска област

Оранжев код за опасно време е обявен и за двата почивни дни в Плевенска област. Предупреждението е за обилни валежи и гръмотевична дейност.

В събота преди обед ще има разкъсана средна и висока облачност, през която ще прозира слънцето. В следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд придружен от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 16° и 18°, а максималните температури ще бъдат между 29° и 31°. Атмосферното налягане ще се понижава.

В неделя ще има променлива, често значителна етажна облачност с развитие в следобедните часове и на купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще превали краткотраен дъжд придружен от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от запад-югозапад. Минималните температурище бъдат между 14° и 16°, а максималните температури ще бъдат между 22° и 24° в западните райони и между 26° и 28° в останалата част. Атмосферното налягане слабо ще се повишава.

Това сочи прогнозата на НИМХ - Плевен.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"