Арести след конфликт между две групи младежи в плевенска дискотека

Крими

30-05-2022, 13:24

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Двама младежи, на 20 и 21 години, участвали в свада и заплашили опонентите си с оръжие, са задържани

Двама младежи, на 20 и 21 години,  участвали в свада и заплашили опонентите си с оръжие, са установени и задържани в полицията.

Сигнал за възникнал конфликт между две групи младежи в местна дискотека е получен в полицията вчера към 3.35 часа. С пристигането на място полицейските екипи от Първо РУ установили двама пострадали, по техни данни били напръскани от непознати с лютив спрей, оказана им е медицинска помощ. При обход на района полицаите пресрещнали петчленна група, станали свидетели на инцидента и последвали извършителите. Докато разговаряли с полицаите, към тях приближили двама младежи - единия /21-г./ с пистолет в ръка, който успял да избяга, другия /20 г./ – с бухалка. По-младият, от с. Староселци, е задържан на място. Минути по-късно и 21-годишният се озовал във Второ РУ-Плевен, след като признал за участието си в нцидента и предал въздушен пистолет.

На двамата, известни на органите на реда, е наложена мярка задържане за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.325, ал.1 от НК, за случая е уведомена прокуратурата, а работата продължава от разследващ полицай.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен