Постоянен арест за 29-годишен, държал наркотици в дома си

Крими

31-05-2022, 11:30

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това е станало по искане на Районна прокуратура - Плевен

По искане на Районна прокуратура град Плевен, Районен съд - град Червен бряг  задържа под стража по отношение на П.Й., на 29 години.

По досъдебното производство той е привлечен като обвиняем за това, че на неустановена дата придобил и до 26.05.2022г. в апартамент, находящ се в град Червен бряг, държал без надлежно разрешително по Закона за контрол над наркотичните вещества и прекурсорите високорискови наркотични вещества -139 гр. марихуана , 5 гр. екстази и -73 гр. амфетамин - престъпление по чл. 354а,ал.3,т.1  от НК.

За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от една до шест години и глоба от две хиляди до десет хиляди лева.

След внесено искане в Районен съд  – Червен бряг, последният е приел доводите на Районна  прокуратура - Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на   П.Й. и тъй като е на лице опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие, е постановил спрямо него най-тежката мярка за неотклонение- „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване пред ОС-Плевен.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура –Плевен от разследващ полицай при РУ – Червен бряг.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен