Малчугани от ДГ "Калина" гостуваха на ОУ "Св. Климент Охридски" - Плевен

Животът

31-05-2022, 15:34

Снимка:

ДГ "Калина"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

От детската градина към училището

Преходът от детската градина към училището поставя нови задачи в развитието и предизвикателства за детето бъдещ първокласник. Децата от подготвителните групи "Приказен свят" и "Мечо Пух" при ДГ „Калина” - Плевен с директор Ж.Атанасова, посетиха ОУ "Св. Кл. Охридски" гр.Плевен, за да имат възможност да се запознаят с други деца, с бъдещата си учителка, да опознаят сградата и образователната среда, да посетят важни за тях места – класна стая, библиотечен кът, стая на директора.

Децата бяха посрещнати от заместник директора на училището г-жа Христова, а г-жа Рангелова – учител в същото училище им показа класни стаи. Учениците от 4 клас ги поздравиха с драматизация на приказка, а първокласниците с песни. Най-интересното за децата се оказа сядането зад чиновете, разглеждането на буквара, разпознаването на буквите, които гордо ги гледаха от стената. Учениците и децата пяха песента "Четирите желания", "Приятелство" заедно.

Децата благодариха на г-жа Рангелова като поднесоха картичка за спомен, а те им подариха разноцветни балони. Посещението завърши с благодарности и снимки за спомен.

"Днес учители, деца и ученици разбраха, че “Всъщност всяко дете има нужда от три неща - нужда от задачи, чрез които да израсне, нужда от примери, по които да се ориентира и нужда от общности, в които да се чувства сигурно” , за да могат утре да кажат: “Аз мога да постигна нещо” – “Аз съм ценен” – “Възприемат ме като личност”. От ръководството на ДГ "Калина” изпращаме деца, които разполагат с такава позитивна настройка, приемат трудностите като предизвикателство и преодоляват преходи, като този към училището, по-лесно", споделиха от детското заведение.