Плевенските огнеборци с отличен старт на Републиканския преглед в Пловдив

Спорт

01-06-2022, 19:01

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Както вече писахме, Пловдив е домакин на републиканския преглед по пожароприложен спорт. Състезанието се организира от Българска федерация по пожароприложен спорт, със съдействието на ГДПБЗН-МВР, РДПБЗН-Пловдив и спортен клуб за пожароприложен спорт “Пловдив – 160".

Участват 29 отбора от всички областни градове в България, както и представителният отбор на Факултет ПБЗН при Академията на МВР. Отборите са разделени на четири групи – А, В, С и D.

Отборът на РДПБЗН - Плевен попадна в една група с формациите на Видин, Силистра, Монтана, Сливен и Габрово.

Плевенските огнеборци записаха през днешния ден втори места в дисциплините “Изкачване с щурмова стълба до 4-тия етаж на учебна кула" и “100-метрова пътека с препятствия", което им отреди лидерската позиция в групата и второ място в генералното класиране.

Даниел Богданов и Чавдар Пачунков от плевенския отбор записаха отлични времена и се класираха за полуфиналите в индивидуалната надпревара на “100-метрова пътека с препятствия”.

Състезанието се провежда на лекоатлетическия стадион в Парк "Отдих и култура“. Надпреварата продължава до петък, като предстоят битките в дисциплините “Пожарна щафета 4х100м с препятствия” и “Бойно разгръщане от мотопомпа”.