Стойка Кръстева: Олимпийската ми титла беше немислима без подкрепата на хората от Плевенско

Спорт

03-06-2022, 11:37

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Олимпийската шампионка по бокс благодари за званието "Почетен гражданин на Община Плевен"

Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева реши да изкаже благодарността си за оказаната чест да стане почетен гражданин на Плевен чрез отворено писмо до медиите. В него именитата спортистка подчертава, че титлата от Токио е била немислима без подкрепата и на хората от плевенския край.

Ето какво гласи писмото:

Уважаеми г-н Спартански,

Уважаеми общински съветници,

Уважаеми журналисти,

Обръщам се към всички вас, за да изразя моята огромна благодарност за официалното ми присвояване на званието „Почетен гражданин на Община Плевен“. Моята олимпийска титла беше немислима без подкрепата и на хората от този край, които ме направиха щастлива с оказаната чест, с отношението си към мен, с истинската любов, която усетих и при официалното посрещане с Ивет Горанова и нашите треньори на централния площад “ Възраждане“.  

Гордея се и с хората от плевенското село Върбица: Те наистина съпреживяха успехите на един български спортист така, че накараха българите да го приемат като “олимпийско село“ .

Убедена съм, че само с общи усилия можем да направим  най-доброто за нашата страна, за мястото, в което живеем. Имате моите уверения, че няма да пожаля усилия в тази посока.

Истински благодаря на всички вас за доверието и високата чест да съм „Почетен гражданин на Плевен“ и го приемам с цялата отговорност!

Пожелавам здраве, успешна  работа,  в името на хората от  Плевенския край!

С уважение, Стойка Кръстева