Парламентарна комисия се заема със случая "Gemcorp", Десислава Трифонова е избрана за нейн член

Мисия

03-06-2022, 12:50

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Ще направим всичко възможно за предотвратяване на всяка далавера и заплаха за енергетиката ни, свързани с този проект", увери тя

Депутатите гласуваха създаването на Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписания от правителството Меморандум за 1 млрд. долара с Gemcorp и IP3 Corporation. Проекторешението за създаването на комисията бе внесено от ПГ ГЕРБ-СДС и бе подкрепено със 160 гласа "за", петима - "против" и 11 "въздържали се".

Комисията ще се състои от 14 народни представители, съставена на паритетен принцип с по двама народни представители от парламентарна група. Сред тях е и депутатът от ГЕРБ-СДС в Плевен Десислава Трифонова.

Ето какво написа тя на профила си във Фейсбук:

Тази седмица бях избрана за член на Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписания от правителството меморандум за 1 млрд. долара с GЕMCORP и IP3 CORPORATION. След повече от месец борба и настояване от страна ПГ ГЕРБ-СДС, комисията беше създадена. Не се съмнявайте, че заедно с г-жа Теменужка Петкова, също член на комисията, ще направим всичко възможно за предотвратяване на всяка далавера и заплаха за енергетиката ни, свързани с този проект.