Двама плевенчани са задържани за кражба на златни накити и юбилейни монети

По-възрастният е с 24 криминалистични и съдебни регистрации, а по-младият - с 22

Домова кражба на златни накити и юбилейни монети е разкрита в резултат на предприети съвместни действия служители от полицейските управления във Велико Търново и Горна Оряховица. Извършителите са задържани за срок до 72 часа, а откраднатите вещи са върнати на собственика.

Сигнал за случая е получен на 1 юни около 18 часа. По данни на тъжителя, след счупване на секретен патрон на входна врата е проникнато в жилището му и е извършена кражба на над 100 грама златни накити и 10 юбилейни монети.

От проведените незабавни съвместни действия от служители на двете полицейски управления е установено, че извършители на деянието са двама мъже от Плевен на 48 и 44 години. По-възрастният е с 24 криминалистични и съдебни регистрации, а по-младият - с 22. Двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.

След доклад на материалите в прокуратурата те са привлечени, като обвиняеми. С прокурорско постановление мерките им за задържане са удължени на 72 часа. Инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика.