Карлос Насар: На Световното в Колумбия се надявам на по-добри резултати

Спорт

04-06-2022, 07:00

Снимка:

БФВТ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тази вечер: Карлос Насар ще вдига за България на Европейското по щанги

Българският тежкоатлет категорично заяви, че офертата от страна на Катар не е повлияла на представянето му на турнира

Kарлос Насар сподели, че в него има доза разочарование, въпреки сребърния медал от европейското първенство по вдигане на тежести в албанската столица Тирана.

Карлос Насар постави рекорд в изхвърлянето, но остана със сребро от надпреварата. В кат. 89 кг 18-годишният шампион на планетата Карлос Насар стигна до среброто с двубой 382 кг.

"Чувствам разочарование. Не бях много близо до титлата. Сега на световното първенство за мъже в Колумбия се надявам да покажа какво мога. Световният рекорд на юноши съм го подобрявал много пъти на тренировка, това не е моята цел", сподели той на летище София пред българските медии.

Българският тежкоатлет категорично заяви, че офертата от страна на Катар не е повлияла на представянето му на турнира.

"Офертата на Катар не ми повлия на подготовката. Имам други спънки. Не ми беше трудно да откажа офертата. Аз съм израснал в България и планирам да остана тук. По-лек бях от другите състезатели. Имах и контузии", разясни допълнително той.

Карлос Насар сподели, че е доволен от българските институции и уверен във възможностите си преди предстоящия Мондиал в Колумбия.

"Предстои ми световното първенство за мъже. Доволен съм от федерацията и Министерството. Има няколко караници, но ще преминем и през това", смята той.