Изтича срокът за подаване на кандидатстудентски документи за бакалавърските специалности на МУ-Плевен

Плевен

07-06-2022, 17:28

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Присъственият тест по биология за бакалавърските специалности ще се проведе на 10 юни

На 8 юни изтича срокът за подаване на кандидатстудентски документи за бакалавърските специалности от Прием 2022 на МУ-Плевен. Присъственият тест по биология за бакалавърските специалности ще се проведе на 10 юни.

Кандидатите имат възможност да избират измежду 10 бакалавърски специалности: "Медицинска рехабилитация и ерготерапия", "Опазване и контрол на общественото здраве", "Социални дейности в здравеопазването", "Медицинска сестра", "Акушерка", "Медицински лаборант", "Рентгенов лаборант", "Социални дейности", "Помощник-фармацевт" и "Медицинска козметика".

Кандидатстване и класиране за бакалавърските специалности може да се осъществи с изпит по биология или с оценка от втори Държавен зрелостен изпит (ДЗИ).

При наличието на няколко оценки от изпит по биология/ оценка от ДЗИ, в балообразуването участва най-високата от тях.

Класирането се извършва по реда на желанията и по низходящ ред на бала, като водещ критерий е редът на посочената специалност и след това балът.

Подаване на документи за участие в класиране: 13.06.2022 г. – 29.06.2022 г.

За кандидати, завършили средно образование след 2008 година, балът се формира като сбор от:

- Общия успех от дипломата за средно образование с коефициент 1;

- Оценката от ДЗИ по български език и литература с коефициент 1;

- Удвоена оценка от изпита по биология, с коефициент 1 или удвоена оценка от второ ДЗИ в зависимост от избора на кандидата, като ако ДЗИ е по биология е с коефициент 1, ако е по друг предмет е с коефициент 0,7.

- максимален бал – 24 единици; минимален бал – 12 единици

Класираните кандидати трябва да се запишат за студенти в специалността, за която са класирани, сроковете за което ще бъдат обявени на сайта на университета. В противен случай се считат за отказали се и отпадат от участие в следващо класиране.