Левски и Спартак излизат в решаващ сблъсък за бронзовите медали

Спорт

08-06-2022, 14:03

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

До този момент съперниците за бронза си размениха по една победа

Ще спечели ли отборът на Левски за 11-и път в историята си бронзовите медали в баскетболното първенство, или пък Спартак Плевен ще се окичи с отличие за първи път от 1996-а? Отговорът на този въпрос ще разберем тази вечер от 19:00 часа, когато двата тима излизат в зала “Универсиада” за решителния трети мач от серията в малкия финал, пише "Спортал".

До този момент съперниците за бронза си размениха по една победа, като първо баскетболистите на Тити Папазов взеха предимство в битката след победа с 96:88 над плевенчани в домакинството си в столицата. След това обаче, водени от непримиримия си лидер Николай Стоянов, момчетата на Тодор Тодоров върнаха паритета в серията след успех с 83:73 в последния си мач пред своите фенове в пълната зала “Балканстрой”.

Плевенчани демонстрираха изключително себераздаване във втория сблъсък с действащите шампиони, като в ролята на главен герой отново влезе най-сърцатият баскетболист в редиците на Спартак - Николай Стоянов. Крилото понесе своя отбор към победата, след като изравни върховото си постижение за сезона, записвайки 26 точки на сметката си, към които добави 9 борби и 2 откраднати топки за 31 минути на терена. Варненецът приключи двубоя с +/- от +17, а коефициентът му на полезно действие в срещата бе 30.

В състава на Левски има доста въпросителни преди двубоя, като са свързани с трима от основните играчи на тима. Чавдар Костов, Ивица Радич и Марио Литъл не взеха участие в серията до този момент. За Спартак категорично аут са контузените Божидар Аврамов и Мартин Маринов.