Радостин Василев подава оставка в петък

Спорт

09-06-2022, 14:01

Снимка:

ММС

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Попитан защо вече не я подал и какво чака, той отговори: "Това е въпрос на моя преценка"

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев, който първо стана депутат от Плевен, а след това пое спортното ведомство, ще подаде оставка утре. Това обяви самият той пред журналисти в кулоарите на парламента. Решението важи и за заместник-министрите.

Попитан защо вече не я подал и какво чака, той отговори: "Това е въпрос на моя преценка."

"Тук има дисциплина, решението е взето, четиримата министри подават оставки заедно със заместник-министрите, това не подлежи на никакъв коментар", заяви Василев. "Когато ми бъде приета оставката и гласувана, се връщам като депутат за вероятно краткото време, в което ще съществува този парламент, но да не бъдем пророци, нищо не се знае", допълни той.

Василев, който за 6-те си месеца като спортен министър успя да влезе в сериозен конфликт с водещите спортни федерации, остави куп шампиони без заплати и дори заплаши футболните фенове, че може да спре първенствата и да извади отборите им от Европа, взимайки лиценза на БФС, не знае кой ще го наследи на поста.

На журналистически въпрос дали решението за напускане на коалицията от страна на ИТН е крайно, той коментира: "Какво значи крайно, политическо решение".