123 зрелостници се явиха на кандидатстудентски изпит по биология в МУ-Плевен

Новините

10-06-2022, 15:00

Снимка:

МУ-Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ръководството на МУ-Плевен отчете първата година от мандата си на управление

Днес в залите на Факултета по фармация се проведе присъственият кандидатстудентски изпит по биология за бакалавърските специалности, на който се явиха 123 зрелостници. Кандидатите имат възможност да избират измежду 10 бакалавърски специалности на висшето училище: "Медицинска рехабилитация и ерготерапия", "Опазване и контрол на общественото здраве", "Социални дейности в здравеопазването", "Медицинска сестра", "Акушерка", "Медицински лаборант", "Рентгенов лаборант", "Социални дейности", "Помощник-фармацевт" и "Медицинска козметика".

Кандидатстването и класирането за бакалавърските специалности може да се осъществи с изпит по биология или с оценка от втори Държавен зрелостен изпит (ДЗИ). При наличието на няколко оценки от изпит по биология/ оценка от ДЗИ, в балообразуването участва най-високата от тях. Класирането се извършва по реда на желанията и по низходящ ред на бала, като водещ критерий е редът на посочената специалност и след това балът.

Кандидат-студентите следва да подадат документи за участие в класирането в периода 13.06.2022 г. – 29.06.2022 г.

Класираните кандидати трябва да се запишат за студенти в специалността, за която са класирани, сроковете за което ще бъдат обявени на сайта на университета в ПРИЕМ 2022