Предстои изграждането на фотоволтаична система в СУ "Иван Вазов" - Плевен

Мисия

12-06-2022, 16:44

Снимка:

Verus Photography

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Когато тя бъде окончателно завършена, при слънчево време ще достига максимална мощност от 160 kW

СУ "Иван Вазов" - Плевен скоро ще има собствена соларна инсталация на покрива. В момента кипи усилена подготовка по изграждането ѝ. Когато тя бъде окончателно завършена, при слънчево време ще достига максимална мощност от 160 kW. При положение че консумацията на климатичната система в училище е 100 kW, това означава, че с произведената енергия  ще се покрива голяма част от консумацията на ток, съобщават от училището.

"Слънчевото ни училище ще се радва на тази електрическа независимост, която със сигурност ще му се отплати през годините. В последно време въпросът за фотоволтаичната енергия е сред най-обсъжданите в областта на енергетиката. Причините – поставени веднъж, панелите използват безплатен източник на енергия – слънцето, а от своя страна те са лесни за поддръжка и имат дълъг живот. Не по-малко значеща е и екологичната полза от съоръжението", посочват от СУ "Иван Вазов" - Плевен.

"И в това начинание сме сред първенците! Радваме се на новата си придобивка и обещаваме да ви държим в течение", допълват от плевенското училище.