ОДМВР – Плевен пресече незаконно разпространение на стоки, обозначени с логото на търговски марки

Крими

14-06-2022, 10:05

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Спецоперацията е реализиранана на територията на град Плевен

ОДМВР – Плевен пресече незаконно разпространение на стоки, обозначени с логото на търговски марки.  Спецоперацията е реализирана от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ вчера на територията на град  Плевен. 

Около 13:10 часа е извършено претърсване и изземване в търговки обект  - магазин за спортни стоки. Установено е, че незаконната дейност е осъществявана от търговско дружество с управител 37-годишен плевенчанин. Предлагани са стоки – дрехи и аксесоари, обозначени с логото на осем търговски марки, без съгласието на правопритежателя. Незаконната търговска дейност е осъществявана чрез зареждане на  търговски обекти за директна продажба. В хода на процесуално следствените действия са намерени и иззети следните вещи: 40 комплекта анцузи горнище и долнище с логото на "Adidas": 63 комплекта анцузи-горнище и долнище с логото "Nike"; 45 къси спортни панталони с логото на "Nike"; 4 къси спортни панталони с логото на "Under armour"; 16  къси спортни панталони с логото на "Adidas"; 9 тениски с къс ръкав с логото на "Disquared"; 6 тениски с къс ръкав с логото на "Guess"; 6 тениски с къс ръкав с логото на "Cevin klein"; 14 тениски с къс ръкав с логото на "Adidas"; 6 тениски с къс ръкав с логото на "Puma"; 2 тениски с къс ръкав с логото на "Under armour"; 32 тенински с къс ръкав с логото на "Nike"; 13 спортни клинове с логото на "Nike"; 2 спортни клинове с логото на "Adidas"; спортен клин с логото на "Under armour"; 6 детски футболни екипа с логото на "Adidas, Nike, Puma и NB". Иззети са 265 спортни артикула. Работата по изясняване на незаконната дейност продължава. По случая е уведомен дежурен районен прокурор при РП - Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172 „б“, ал.1 от НК.

Противодействието на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари е сред приоритетите на ЕС в областта на правоприлагането и вътрешната сигурност. В тази връзка на европейско ниво е разработен план за противодействие на този вид престъпления, който се осъществява в рамките на европейската мултидисциплинарна платформа за справяне с престъпни заплахи /ЕМРАСТ/. В тази платформа работят съвместно 24 държави-членки на ЕС и относимите европейски агенции /сред които Европол, Фронтекс, Евроджъст, ОЛАФ и др./