Областният управител на Плевен: Кирил Петков ме помоли да заема удобна за правителството позиция

Мисия

14-06-2022, 17:37

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Не одобрявам никоя форма на принуда, било то представена като молба или натиск", казва Иван Янчев в позиция, разпространена до медиите

В позиция, разпространена до медиите, областният управител на Плевен, който е от квотата на "Има такъв народ", информира, че е бил помолен от премиера Кирил Петков да заеме "позиция, удобна на правителството".

Иван Янчев заявява, че "не е предател", не би се подчинил на подобно предложение и че единствената му цел е "да работи за България".

По думите му отказът може да му струва позицията на областен управител.

Публикуваме цялото му писмо без редакторска намеса:

"Здравейте, за тези от вас, които не ме познават – казвам се Иван Янчев, на 33 години, семеен с две деца, юрист. Понастоящем заемам отговорната длъжност – Областен управител на област Плевен.

Отговорността за мен е не само професионалната ми позиция и личностно развитие. За мен отговорността е стабилна основа за постигане на градивни цели. А моята основна, единствена и дълбоко лична цел е България над всичко и над всички!

Кауза, на която съм решил да се посветя с действия и резултати.

С цялата отговорност, която нося пред хората смело заявявам, че силата е в истината!

А истината е, че аз не одобрявам случващото се в момента.

Не одобрявам никоя форма на принуда, било то представена като молба или натиск. Днес Министър-председателя ме помоли да взема позиция, удобна на правителството. Като българин – родолюбец не бих се подчинил на никакво предложение за изразяване на мнение, така както го направи колегата ми Стефан Красимиров в неговия профил в социална мрежа, защото моята гледна точка е по-различна.

Истината е, че аз искам да работя за България, в която законността осигурява спокоен живот на народа.

Истината е, че мога да работя за тази цел.

Достойнството и цялата ми същност са несъвместими с предателството.

Ще си позволя да цитирам американската писателка Андре Нортън: „Този, който поне веднъж е предавал, без колебание ще предаде отново.“

Уважаеми съграждани,

Аз не съм предател и възнамерявам никога да не бъда такъв.

От тук насетне може би ще чуете и прочетете много неща за мен.

От утре е възможно заради тази моя позиция да не заемам вече поста – Областен управител на област Плевен. В работата си винаги съм бил честен и коректен и съм защитавал само и единствено интересите на своите съграждани. Вярвам, че изпълних длъжността си със съдържание.

За финал споделям с вас и мисълта на великия Сократ: „Когато дебатът е изгубен, клеветата е инструмент на губещия!“

Вярвам в силата на истината!

Нека България е над всичко и над всички!"