Двама млади плевенчани са задържани с наркотици

Крими

16-06-2022, 08:59

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Образувани са бързи производства

В Плевен за притежаване на наркотици са задържани 18-годишен и 24-годишен. Полицейските действия са в рамките са специализирана операция по линия "Наркотици".

На 15 юни в 14.20 часа на улица ''Дойран'' служители от Второ РУ - Плевен спират за проверка движещ се пеша младеж. Той предава доброволно полиетиленов прозрачен плик с размери 4 х 5 см., съдържащ суха зелена тревиста маса.  По негови данни съдържанието е 2 грама марихуана. Предстои назначаване на физико - химична експертиза на иззетото количество. 18-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Около 20:50 часа в ж.к. "Сторгозия" на улица „Крали Марко“ е проверен 24-годишен плевенчанин. Той доброволно е предал кутия от цигари с три полиетиленови свивки със зелена тревиста маса. По негови данни марихуана. В обитаваното от него жилище в Плевен са открити два полиетиленови плика, съдържащи зелена тревиста маса и електронна везна. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза на иззетото вещество. 24-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Уведомен е дежурен прокурор в РП - Плевен за извършени престъпления по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Образувани са бързи производства. Работата по случая продължава разследващ полицай.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен