Владимир Цонков е финалист на сингъл и втори по двойки на турнир до 12 г. от Тенис Европа в Плевен

Новините

16-06-2022, 16:45

Снимка:

БФТенис

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Надпреварата се провежда на кортовете на ПСК „Плевен"

Владимир Цонков (ТК "Бароко Спорт", гр.София) се класира за финала на сингъл и спечели второ място на двойки при юношите на турнира до 12 г. от втора категория на Тенис Европа в Плевен. Надпреварата се провежда на кортовете на ПСК „Плевен".

На полуфиналите на сингъл Цонков победи с 6-1, 6-2 Томас Дебюше (Белгия). В спор за титлата Владимир ще играе срещу партньора си на двойки Даниил Валтер от Русия.

Във финалната среща на двойки при юношите Цонков и Валтер отстъпиха с 4-6, 4-6 на Томас Дебюше (Белгия) и Лео Дислер (Германия).

Никол Нунева (ТК "Приста 2011", гр.Русе) спечели трето място на сингъл при девойките. На полуфиналите Нунева отстъпи с 2-6, 1-6 от германката Лина Симонсен.

Вчера Никол триумфира с титлата на двойки при девойките. Във финала Нунева и Александра Назаренко от Украйна победиха с 6-1, 6-2 Аяна Муту (Румъния) и Александра Шрейдер (Украйна).

В утешителната надпревара при юношите Максим Петков (ТК "Виа Тенис Стар", гр.София) спечели второ място. Във финала Петков загуби с 4-6, 1-6 от Лео Дистлер от Германия.

Утешителната надпревара при девойките спечели Александра Назаренко от Украйна.

Турнирен директор на турнира е Манол Манолов, а главен съдия е Боряна Гюрчева.