Акад. д-р Григор Горчев: Два живота бяха спасени наведнъж

Мисия

21-06-2022, 16:41

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Няма по-висок професионален връх и истинско човешко удовлетворение за един лекар, сподели медикът

Както вече писахме, 32-годишна пациентка с карцином на шийката на матката успя да износи и роди момченце. Жената била диагностицирана с онкологично заболяване. След това разбрала, че е бременна. В този момент случая поели лекарите от УМБАЛ „Света Марина – Плевен“.

Майка и бебето ѝ бяха спасени със сложна операция в УМБАЛ "Света Марина" – Плевен

"Два живота бяха спасени наведнъж. Няма по-висок професионален връх и истинско човешко удовлетворение за един лекар", написа акад. д-р Григор Горчев на профила си във Фейсбук.

"С безценния труд и грижа на колегите от УМБАЛ „Света Марина – Плевен“ успяхме да извършим сложна хирургична операция, по време на която се роди момченце и отстранихме тумор от неговата майка. Бременността на 32-годишната ни пациентка беше високорискова. Тя беше диагностицирана с карцином на шийката на матката и въпреки рисковете, реши да запази и роди детето си. С колегите застанахме до нея. Грижихме се за пациентката през бременността й - и заедно стигнахме до успешен финал", допълва той и иказва благодарност към своите колеги.

"Доверието между лекари и пациенти е най-добрата формула животът да победи!", посочва още акад. д-р Григор Горчев.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"