Отличен старт за випускниците на ВВВУ "Георги Бенковски"

Животът

22-06-2022, 07:05

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Младите пилоти изпълниха изпитните задачи на самолет „Pilatus” РС-9М

Випускниците от специализация "Летци-пилоти" дадоха старта на държавната изпитна сесия.

Старши сержантите Богомил Луканов, Божидар Гушев, Ивайло Захариев, Лъчезар Михайлов, Петко Илиев, Радостин Павлов и Стефан Влахов се явиха на първия от четирите си държавни изпита, този по „Летателна подготовка“. Той се проведе в 12 Авиационна база. Младите пилоти изпълниха изпитните задачи на самолет „Pilatus” РС-9М.

Членовете на държавната изпитна комисия с председател бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на ВВВУ "Георги Бенковски" оцениха високо подготовката и показаните умения за пилотиране от випускниците.

В началото на месец юли бъдещите бакалаври ще се явят на държавни изпити по „Физическа подготовка“, „Летателна експлоатация на въздухоплавателни средства“ и „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“.

Преди да получат лейтенантските си пагони на 29 юли като част от 71-я випуск на ВВВУ "Георги Бенковски" ще се представят пред мандатната комисия, на която ще получат и предложенията си за началото на професионалната си кариера като пилоти от 110- годишните български ВВС.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"