Отлични резултати на ученици от Езиковата гимназия в Национално състезание

Мисия

22-06-2022, 11:06

Снимка:

ПГПЧЕ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В Биологическия факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски" се проведе фестивала "Младите – за Земята". Той беше организиран от "Сдружение образование без раници" с инициативата "Стани застъпник за Земята с Кан Академия", Фондация ХАЛО и Фондация "Сай Хай".

Ученици от 10 клас на Езикова гимназия "Димитър Димов" с ръководител Людмила Бояджиева, бяха отличени в Националното състезание по биология и екология с Кан Академия за постигнати най- високи резултати и за най-голям брой участници. Йоана Дулева и Едиса Таирова взеха първа награда, Ралица Бутрова - втора, а Цветелина Антонова и Моника Петкова – поощрителна награда. Цели на състезанието са да мотивират учениците и младите хора да учат и да развиват нови умения, да засилят любопитството и интереса им към биология и екология – и да добият представа за практическото им значение, да се насърчи “умната” работа с онлайн инструменти в клас, както и в самостоятелната подготовка на учениците от 1-ви до 12-и клас. Участниците в състезанието трябваше да участват в активности в платформата на Кан Академия, да докажат постиженията си и да представят и свой призив, свързан с борба срещу климатичните промени.

Фестивалът "Младите – за Земята" е насочен към младите хора и най-вече децата, които имат интереси в областта на природните науки, в опазване на околната среда. Учениците участваха в различни игри, включително и през различни интернет платформи, на място в лаборатории, и по този начин те допълнително бяха ангажирани като израстващи личности за опазване на околната среда. Основната идея е младите хора да научат повече за опазването на биоразнообразието, предотвратяване на екологични проблеми и адаптиране към климатичните промени.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"