Тихомир Иванов пропуска световното, целта му е европейското

Спорт

22-06-2022, 12:32

Снимка:

Тихомир Иванов/Facebook

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Предстоят му няколко международни турнира

Тихомир Иванов няма да участва на световното първенство по лека атлетика в Юджийн (САЩ) през юли, а голямата му цел през лятото ще е европейското в Мюнхен през август, съобщава "Мач Телеграф".

"Предстои световно, на което няма да участвам, защото не се чувствам подготвен. Имам възможност да участвам по ранкинг системата, но въпреки това няма да търсим участие там. Нашата цел е европейското първенство, в което е включен финал и Топ 5. Така че имаме още около 2 месеца да се подготвим. Предстоят ми няколко международни турнира, следващата сряда ще участвам в Белгия, след това има турнир на 4 юли. По време на световното ще съм в България и ще тренирам, тъй като групата ще пътува за Юджийн, а след световното се надявам да направя още 2-3 старта до европейското. Но основната цел е европейското в Мюнхен през август.

Чувствам се много спокоен при Помашки, имам му пълно доверие. Той ми каза: „Целта на мениджърите е да те закараме на европейското със състезанията, в които ще участваш, а за там аз ще те подготвя, не се притеснявай.“ За мен това е достатъчно“, каза Иванов.

Припомняме, че плевенчанинът спечели златен медал в скока на височина на Балканиадата по лека атлетика в Крайова (Рум). Националът скочи 221 см и взе първата си титла след завръщането след операция през зимата. От миналата година Иванов се подготвя в Атина под ръководството на българския треньор Георги Помашки, който изведе Милтиадис Тентоглу до олимпийската титла в Токио в скока на дължина, злато от световното първенство в зала през 2022, както и три европейски титли – две в зала и една на открито.